Få nogle bedre søvnvaner

Foto Pexels

Det er vigtigt, at man sørger for at få sin søvn. Det er noget, vi alle sammen godt ved, men alligevel bliver det ikke altid efterlevet. Vi har travlt, og når man så endelig har mulighed for at slappe af om aftenen, så er det fristende lige at blive oppe for at se et ekstra afsnit af ens serie. Det er dog vigtigt, at man sørger for at få den søvn, man har brug for. For at sikre sig dette kan man komme ind i nogle faste rutiner, så det med sengetider bliver en vane. Hvis man har nogle nogenlunde faste rammer med hensyn til hvornår man går i seng, så bliver det også lettere at komme i seng til tiden.

Rem søvnen er vigtig for dig

Når man sover, gennemgår man en række forskellige søvnstadier, hvoraf nogle er dybere end andre. Et af de stadier er rem søvnen, som typisk er det stadier, hvor man vil opleve, at man drømmer.  Det er særligt ved rem søvn er, at det er noget man typisk får som den sidste del af ens nattesøvn. Det er netop derfor, at det er vigtigt, at man sørger for at komme i seng i ordentlig tid, så man kan nå at få nok søvn, inden man skal op. Hvis ikke man får nok søvn, så er det man vil opleve at man er uoplagt om dagen og det kan godt ende med at blive en ond cirkel. Man bør derfor få sat nogle grænser for sig selv og så småt komme ind i en sund vane, så man kan få den søvn man skal have.

Giv dig selv de bedste forudsætninger

I forbindelse med ens rem søvn er det også at man meget let kan vågne. Det handler derfor om så vidt muligt at give sig selv de bedste forudsætninger for at få en uforstyrret rem søvn. Det kan man eksempelvis gøre ved at have en ordentlig seng og en god madras. Jo bedre man ligger om natten, jo bedre er det selvfølgelig. Man bør derudover sørge for at temperere ens soveværelse, så det ikke bliver for varmt i rummet, når man skal sove.