Har du problemer med alkohol? Læs mere om behandling her

Foto: Pexels.com

Alkohol kan både skabe stor glæde og stor smerte. I tilfældet af sidstnævnte har alkohol styrke til at ødelægge både individer og familier, og det er derfor vigtigt at komme i behandling for alkoholisme, så snart indtaget af alkohol udvikler sig til et problem.

Alkohol kan være svært at styre, men det kan være endnu sværere at anerkende, at der rent faktisk er tale om et problem. Derfor er det vigtigt at have øjnene åbne for problemer i din omgangskreds eller familie, da den alkoholiserede ofte ikke vil have selvindsigt eller erkendelsesvilje nok til at indse, at alkoholen er blevet til et problem.

Men hvad gør du, hvis du selv eller et medlem af din omgangskreds eller familie lider under et alkoholproblem? Hos behandlingscenter Søby Park kan du få rådgivning for dig, der ønsker at komme i behandling for alkohol, og du kan læse mere om, hvordan du som pårørende skal agere, hvis et familiemedlem, en kollega eller en ven er alkoholiseret.

4 ud af 5 lægger alkoholen bag sig efter behandling

Den meste effektive måde at komme alkoholisme til livs på er ved at blive indlagt til behandling. Alkoholisme er en sygdom, som er utrolig svær at komme ud af, og derfor er medicinsk behandling med eksempelvis antabus sjældent tilstrækkeligt.

Faktisk findes der ikke nogen effektiv medicinsk behandling mod alkoholisme, og den eneste vej ud af alkoholisme er således et blive indlagt på et behandlingscenter, hvor der vil blive arbejdet i dybden med den alkoholiseredes problemer.

På et behandlingscenter bliver alkoholisme behandlet med terapi i form af bl.a. samtaler, som har til formål at uddanne den alkoholiserede til at forstå, at vedkommende har et problem. Formålet med behandlingen er således at gøre den alkoholiserede mentalt ædru, så et solidt og langvarigt grundlag for et totalt stop for alkohol kan grundlægges.