Kom i gang med den bæredygtige livsstil i Horsens

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Alt det der med at leve et grønt og bæredygtigt liv er måske noget, som mange mennesker mest tænker eksisterer i de helt store danske byer som København og Aarhus. Men hvis man gerne vil have nogle grønnere vaner i sin hverdag, så er det faktisk muligt overalt i landet - også i en by som Horsens, der faktisk har lidt forskellige muligheder for at leve en smule mere bæredygtigt. Så hvis du er fra Horsens og er interesseret i en mere bæredygtig hverdag, så kan du finde inspiration til det herunder.

Besøg byens udvalg af genbrugsbutikker

Ligesom i de fleste andre større byer i Danmark er der også i Horsens mulighed for at opsøge et bredt udvalg af genbrugsbutikker. Der er måske ikke ligeså mange at vælge imellem som i eksempelvis København, men der er alligevel så mange, at det sagtens kan være et lille dagsprojekt at besøge dem alle. 

I genbrugsbutikker kan man desuden være heldig at finde lidt af det hele - både tøj, ting til køkkenet, bøger og alverdens andre ting, som jo af gode grunde er mere bæredygtige at købe brugte fremfor at købe fra ny. 

Hvis man ikke lige er til at finde alt sit tøj brugt, så kan man også købe nogle bambus undertrøjer online eller lignende beklædningsgenstande, som er lavet af nogle mere bæredygtige materialer. 

Undersøg de vegetariske og veganske retter på restauranter og cafeer

Af gode grunde vil der i Horsens formentlig ikke være lige så mange vegetariske og veganske steder som i nogle af de allerstørste byer som Aarhus og København - men det er ikke ensbetydende med, at de ikke er der. Så hvis du gerne vil prøve at spise mere grønt i hverdagen, så skal du måske undersøge, hvilke vegetariske og veganske muligheder der er på de forskellige restauranter, cafeer og fast food kæder i Horsens. Der er måske mere at vælge imellem, end man lige skulle tro, og måske er det ovenikøbet også ret lækkert - så lækkert at man godt kan droppe kødet en gang imellem.