Drømmen brast for Horsens' e-superligahold

AC Horsens tæller nu ikke længere blot et traditionelt superligahold. I takt med E-sporten har taget sit indtag i Danmark, er der opstået en superliga for E-sport – også kaldet eSuperligaen. I går glippede den forjættede plads i top 8 nøjagtig for Horsens.

E-sport er populært som aldrig før, og pludselig er det blevet noget danskerne følger med i på samme niveau som de gamle traditionelle sportsgrene. Man kan sige, at det endelig er blevet anerkendt som sportsgren. I fodboldverden er det FIFA der hitter, og vi har for nyligt fået en eSuperliga i Danmark.

I den forløbne tid har de 16 deltagende hold dystet om en plads i top 8, som giver adgang til slutspillet, som finder sted i Forum i København mandag den 17. december.

Med mindst mulig margin lykkedes det desværre ikke AC Horsens at få plads i det fine selskab. Et ærgerligt nederlag på 3-4 til Silkeborg i den sidste kamp, betød at de endte på niendepladsen. Blot et enkelt mål skilte Horsens fra en plads i playoff, så mere tæt kan det næsten ikke være

Mens drømmen stadig levede, før den afsluttende kamp mod Silkeborg, tog overtegnede en snak med Horsens' spillende manager, Casper 'Capa' Paetau, om hvordan man opbygger en karriere inden for E-sport.

Hvor mange timer bruger du på FIFA om dagen?​

Jeg bruger personligt godt og vel to timer om dagen på FIFA. Jeg har altid haft det sådan, at jeg heller ikke vil bruge for lang tid på noget, da det hurtigt kan komme til at virke som et arbejde frem for en hobby, og dermed kan motivationen også ryge. Så det er vigtigt for mig, at få det balanceret.

Hvad var dit arbejde før, og kan du leve af at spille i eSuperligaen?​

Ved siden af mit arbejde i eSuperligaen arbejder jeg som bartender på baren Zwei Grosse i Horsens, så jeg har en ekstra indtægtskilde der. Jeg tror, at det er de færreste, der kan leve af indkomsten fra eSuperligaen, men det kommer nok til at være sådan i det lange løb, da det er et utroligt spændende projekt, og jeg kunne godt se, at der kunne komme mere hype omkring det, og at det ville trække flere sponsorer og seere til i fremtiden. Så det kan ikke udelukkes, at man i fremtiden kan leve af at spille i eSuperligaen.

Hvordan kom du i betragtning til jobbet?​

Jeg blev taget i betragtning til jobbet, da jeg tidligere har været træner for Horsens E-sport. Det har givet mig nogle kontakter – specielt i lokalområdet. Det er også vigtigt for AC Horsens, da vi gerne vil vise, at vi kan være konkurrencedygtige selv med de lokale drenge. Det er også med til at øge interesseren for FIFA i lokalområdet, hvilket gør os bedre som klub, og gør os mere attraktive for de unge FIFA-spillere.

Et af højdepunkterne for Horsens var, da de i runde 9 spillede uafgjort mod forhåndsfavoritterne fra FCK, der endte som nummer to i grundspillet.

eSuperliga - Runde 9 FCK 4-4 AC Horsens