Er proteinpulver vigtigt?

Proteinpulver er et populært kosttilskud, som supplerer indtaget af proteiner, så man lettere kan nå den anbefalede daglige mængde.

Hovedsageligt er det unge sportsfolk som benytter sig af kosttilskudet, men i virkeligheden er det ældre og elitesportsfolk som har allermest gavn af at supplere sin kost med proteinpulver.

 

Mængden af protein er individuelt

Proteinpulver er et kosttilskud til folk, som har behov for ekstra protein, udover det de får igennem kosten.

Hvis man får for lidt protein kan det føre til tab af muskelmasse, da protein er kroppens byggesten. Om man har behov for et øget indtag af proteiner, afhænger af ens alder, kost og motionsvaner.

Sundhedsstyrelsen anbefaler et dagligt indtag á 0,80 gr. Pr. kropskilo for almindelige mennesker, som enten ikke eller kun en smule dyrker motion.

 

Den nemme løsning

Proteinpulver bruges ofte af personer som styrketræner meget, og i den forbindelse har et større behov for proteiner til muskelopbygningen end folk, som kun træner moderat, eller slet ikke.

Proteinpulver skal ses som et belejligt tilskud til folk, som ikke indtager nok protein i forhold til deres aktivitetsniveau, og som ønsker at opretholde sin muskelmasse, eller opbygge en stærkt fysik.

 

Et reelt kosttilskud

Hos nogle ældre mennesker svigter appetitten i takt med, at alderen stiger. Appetitten kan også formindskes hos unge mennesker, som enten er stresset pga. studier eller job.

Dette betyder at muskelmassen mindskes i takt med at man ikke får nok at spise. Hos ældre mennesker er proteinbehovet en smule større end normalt, mellem 1,2-1,5 gr. Protein pr. kropskilo. Det optimale indtag kan opnås med et proteintilskud i kosten, og proteinpulver bruges blandt andet i sygehusvæsenet for at sikre at patienter der er indlagt får den rette mængde protein.

 

Hvor kan man købe proteinpulver?

Uanset om du træner, ung, ældre, stresset eller i balance med dig selv kan du drage nytte af at indtage proteinpulver som et kosttilskud. Det vil sige at du ikke skal erstattet et måltid med en proteinshake.

Men markedet er relativt stort, og der findes tusindevis af produkter. Derfor kan du med fordele læse denne guide, som hjælper dig til at finde den bedste proteinpulver i Danmark.