Sådan starter du med esport og udvikler dine talenter

Foto: Shutterstock

Esport er professionel online gaming og det er blevet kæmpestort. Så stort, at der endda eksisterer flere forskellige turneringer, som spillerne kan deltage i. Horsens kan byde på rigtig mange ting indenfor sportens verden, som for eksempel mountainbiking og fodbold, og de er som bekendt ret store i esportens verden. Der er Horsens esport og endda en dedikeret esportlinje på Sportscollege Horsens. Her får man undervisning i enten League of Legends, Counterstrike eller FIFA, som er de mest populære spil, der dyrkes i esport. På den særlige linje lærer man at kommunikere med sine holdkammerater, udvikle sine evner til at indgå i esport på holdniveau og evnen til at handle rationelt og taktisk i stressende online situationer. Fysisk træning er også en del af undervisningen, fordi det er vigtigt at være i fysisk god form, selvom man skal sidde foran en computer – eller måske netop fordi man sidder så meget ned foran en skærm.

Det kan være, at du også går rundt med en lille gamer i maven, og derfor får du her en masse gode tips til, hvordan du kommer i gang med at dyrke esport.

Kom godt fra start

Mange af os har prøvet at spille et eller andet på nettet. Det kan være forskellige online titler såsom spillemaskiner, Virtual Reality, Call of Duty eller noget helt andet. Men når det kommer til esport, så er vi ovre i en helt anden boldgade.

Hvis du sidder og undrer dig over, hvad betegnelsen esport dækker over, så betyder det kort sagt elektronisk sport og det er en sport, som man udøver på nettet sammen med enten venner, fremmede eller sine holdkammerater. Så sidder man ved hver sin computer og spiller mod hinanden – eller sammen om en fælles mission. Det smarte ved det er, at man ikke behøver være fysisk sammen for at kunne spille sammen. Man kan sidde på hver sin side af verden og stadig spille sammen eller mod hinanden. Esport er altså professionelle eller semiprofessionelle konkurrence i computerspil. Der er mange forskellige spil, der bliver spillet, heriblandt spil som for eksempel Fortnite, Counter Strike, eller det populære fodboldspil FIFA.

Danmark klarer sig ret godt i de internationale konkurrencer. Vi har blandt andet de to fantastiske hold Astralis og North, der begge klarer sig virkelig godt og har vundet flere titler. Astralis er for eksempel blevet verdensmestre i Counter Strike flere gange.

I princippet er esport én stor arena, hvor de forskellige hold kan kæmpe på nettet om at vinde det spil, de stiller op i. Det er oftest de såkaldte Multiplayer Online Battle Arena-spil, der bliver spillet, og det er netop spil som CS:GO, PUBG og Fornite.

Hvad har du brug for?

Det er faktisk relativt let at komme i gang med esport. Det kræver bare lidt godt udstyr. Du skal selvfølgelig have en god gamercomputer, et godt headset, en mus og et keyboard. Til en start behøver du ikke det dyreste udstyr, men hvis du på sigt vil spille med i de store ligaer, så er det udstyret, der gør forskellen. Der er rigtigt mange klubber rundt omkring i landet og også i Horsens og netop her er det et godt sted at starte. Spørg endelig klubberne til råds om udstyr og andet, du lige har i tankerne.

Det er også her, du kan starte, hvis du gerne vil blive bedre til at spille og komme under vingerne på nogen, der kan hjælpe dig med at udvide dit spil og udvikle dine evner. Det vigtigste er at finde en klub, der tilbyder en løsning, der stemmer overens med dine ønsker og visioner for dit fremtidige spil. Du kan selvfølgelig sagtens give dig i kast med esport uden at være medlem af en klub, men det giver altså bare nogle fordele at have holdkammerater og en træner. I kan hjælpe hinanden med at blive bedre og støtte hinandens udvikling. Det er også gennem klubberne, at du kan komme med til turneringer og komme til at spille på et højere niveau.

Spring bare ud i det

Så har vi lige kort dækket, hvad esport er, og hvordan du kommer i gang med det. Der skal selvfølgelig være en interesse for det, men hvis har den og du har muligheden for at skaffe udstyr (hvis du allerede spiller, har du sikkert allerede en del), så er det bare at hoppe ud i det og prøve dig frem. Spørg andre til råds både i klubberne og på nettet. Man kommer langt ved at arbejde sammen og hjælpe hinanden.