Brøndbys besøg koster AC Horsens 50.000 kr. i bøde

Pyroteknik er ulovligt i Superligaen og klubberne bliver derfor straffet med bøder. Foto Shutterstock

Fodboldens Disciplinærinstans har fældet dom over indberetningen af opgøret mellem AC Horsens og Brøndby IF d. 18. maj 2018. Begge klubber straffes med bøder.

Kampen mellem AC Horsens og Brøndby på CASA Arena d. 18. maj havde stor betydning for resultatet af det danske mesterskab, men den kommer også til at få betydning for pengekassen i henholdsvis AC Horsens og Brøndby.

Fodboldens Disciplinærinstans har tildelt bøder til både AC Horsens og til Brøndby, men det er især klubben fra Vestegnen, der bliver hårdest ramt. De er nemlig blevet tildelt en betinget fradømmelse af retten til at spille en hjemmekamp med tilskuere.

Ølkast og manglende net koster 50.000 kr.

De fleste af urolighederne blev skabt af Brøndbys medrejsende tilhængere, der havde antændt pyroteknik fra start til slut i løbet af kampen. Kampens dommer, Michael Johansen indberettede således også, at der fra Brøndby fansene blev kastet ølkrus efter AC Horsens spillerne ved indkast, lige så vel som at kampens ene linjevogter blev ramt af en stor stofbyld i det 95. minut.

Hos hjemmeholdet er der blevet indberettet, at hjemmeholdets fans kastede med ølkrus efter udeholdets træner, mens de også straffes for, at der ikke er blevet sat net op foran udeholdets tilskuere. AC Horsens har derfor modtaget en bøde på 50.000 kr.

Brøndby er blevet straffet med en bøde på 200.000 kr. ligesom de også har fået en betinget frakendelse af at spille en kamp på hjemmebane uden tilskuere. Denne dom træder dog kun i kraft, hvis Brøndbys tilhængere igen overtræder retningslinjerne.