Ny AC Horsens-profil: Jeg tror, at vi er et rigtig fint match

Michael Lumb har trænet godt med siden sin ankomst til AC Horsens.

Der bliver kamp til stregen, når der på søndag er østjysk lokalopgør i Superligaen mellem AC Horsens og AGF. To nye Horsens-spillere kan se frem til et gensyn med deres gamle klub. Vi har talt med en af dem.

AGF kan se frem til, at to af deres tidligere spillere kan få debut for AC Horsens, når de to mandskaber tørner sammen på søndag. Den ene spiller er den hurtige unge angriber, Kasper Junker, der netop er skiftet fra AGF. Den anden er den mere rutinerede, Michael Lumb, som har sine rødder, og har spillet det meste af sin ungdom hos De hviie.

På mange måder er det en speciel kamp for begge mandskaber, og vinder AC Horsens kampen, kan de se frem til at overhale AGF indenom i Superligaen. Foto: ACHorsens.dk

Rutineret spiller med et imponerende CV

Michael Lumb er i den grad en spiller, der har prøvet meget på banen, og måske er han netop dét, der mangler i AC Horsens. Selv mener han i hvert fald, at Horsens’ spillestil matcher hans egen meget godt.

”Jamen jeg tror egentlig, den passer fint. Ellers havde jeg heller ikke skrevet under med Horsens. Jeg ser faktisk gode muligheder, i den måde jeg spiller fodbold på, kontra den måde Horsens spiller fodbold på,” siger han.

Det er et imponerede CV, som den tidligere AGF-spiller, kan bryste sig af. Lumb startede sin professionelle ungdomskarriere i AGF, men han har også haft lidt af et udenlandseventyr. Først blev han købt af russiske Zenit og sidenhen udlejet til den hollandske storklub Feyenoord. Herefter var han blandt andet et smut forbi tyske Bochum, inden han vendte hjem til Danmark, hvor han senest har spillet for sidste års nedrykkere, Lyngby Boldklub.

Rødderne har han dog i AGF, hvor Lumb har brugt det meste af sin ungdom. Derfor kunne man også fristes til at tænke, at det er en ambivalent oplevelse, at skulle stå ansigt til ansigt med sin gamle barndomsklub på søndag.

Hvordan har du det med, at kunne få debut mod din gamle barndomsklub AGF?

”Nu skal jeg jo lige have debut først. Men lige så snart kampen er i gang, så er det en kamp lige som alle andre. Selvfølgelig vil en debutkamp altid være sjov, og lidt anderledes, men jeg er helt sikker på, at lige så snart jeg kommer i gang med kampen, så tænker jeg ikke så meget over det. Så tænker man på, at gøre sit absolut bedste, og hjælpe holdet så godt, som man overhovedet kan. Så tænker man ikke så meget over, at det er ens barndomsklub eller en klub, man tidligere har spillet for. Nu har jeg også spillet mod AGF før, og jeg har også scoret mod AGF. Så nej, jeg synes ikke, at det er noget, der går ind og påvirker. Jeg er selvfølgelig altid opsat på, at skulle gøre mit absolut bedste. Så det er jeg også, selvom det er mod AGF.”

Hvordan synes du, at niveauet er i AC Horsens?

”Jeg synes faktisk, at det har været overraskende godt. Jeg vidste jo godt, at de var gode. De var en klub i top seks sidste år. Så den vej rundt, skal man heller ikke tage fra dem, at det gjorde de sig fortjent til. Så derfor er der også et vist niveau i Horsens. Og jeg synes faktisk, at det har været rigtig, rigtig godt, og så har fysikken også overrasket mig lidt. Fra at jeg i Lyngby følte mig rimelig godt rustet fysisk til, at jeg måske bliver lidt underlegen i Horsens.”

Hvordan passer AC Horsens’ spillestil til din egen?

Jeg tror vi er et rigtig fint match. Jeg har altid været en angrebsivrig back, og efter hvad jeg kan forstå på Bo, (Bo Henriksen, træner i AC Horsens) så er det fint at komme med frem. En kompakt defensiv, er selvfølgelig også rigtig, rigtig vigtig, men så gælder det også om at komme afsted, når man har mulighed for det, og det synes jeg egentlig passer rigtig fint til mig. Jeg tror egentlig, at når jeg lige kommer i gang, så kommer det til at se rigtig fint ud.”

Til sidst forsøgte vi at lokke ud af Michael Lumb, om han er med i startopstillingen på søndag. Vi har dog lovet ham at holde tæt omkring svaret, så det må man selv opleve på CASA Arena på søndag. Foto: ACHorsens.dk

Vil man ind og se de gule mod de hviie, bliver man mødt med et tætpakket program. Ligesom i lokalopgøret mod Vejle er der nemlig lagt op til den helt store fodboldfest i fanzonen fra klokken 11.30-13.30. Man vil både kunne spille fodbold på en oppustelig fodboldbane, klatre på en mobil klatrevæg og blive undervist i MGP-dans – så der lidt for en hver smag.

Selve kampen går i gang klokken 14.00.