Flere borgere med funktionsnedsættelse skal i job - stor interesse blandt Horsens-virksomheder

Foto: Horsens Kommune. På billedet ses Svend Erik Langberg (tv) Her er han hos Allan Søgaard (th), butikschef i ABS Lavpris i Brædstrup.

Ny kampagne skal få flere borgere med funktionsnedsættelser i job. Virksomhederne i Horsens har allerede vist stor interesse for projektet, og de skal nu være med i en kampagne for at ansætte borgere med funktionsnedsættelser.

Flere virksomhedsejere i Horsens Kommune er interesserede i at høre mere om de kompenserende ordninger, som er med til at gøre arbejdslivet nemmere for borgere med fysiske, psykiske eller kognitive funktionsnedsættelser.

Det er den oplevelse, som Svend Erik Langberg der er Handicap-nøgleperson i Jobcentret i Horsens Kommune. Lige for tiden er han i gang med at besøge små og store virksomheder i kommunen for at udbrede kendskabet til de mange muligheder, der er hvis man ansætter en medarbejder med funktionsnedsættelse.

Del af en landsdækkende kampagne

Det er ikke kun i Horsens, at der er kommet fokus på handicapkompenserende ansættelser. Faktisk er det en landsdækkende kampagne, som i Horsens omfatter 20 udvalgte små og store virksomheder.

”Jeg er lidt overrasket over, så hurtigt virksomhederne har lagt billet ind på et besøg her i den travle juletid, men det viser jo bare deres store ønske om at være socialt rummelige - både i forhold til at ansætte nye medarbejdere men også til at fastholde allerede ansatte,” fortæller Svend Erik Langberg.

Hans besøg i virksomhederne har allerede givet pote, og der er kommet helt konkrete opgaver ved de forskellige virksomheder. Det drejer sig både om kompenserende ordninger til medarbejderne og rekruttering af almindelig arbejdskraft.

Mange muligheder

Allan Søgaard der butikschef for 36 medarbejdere i ABC Lavpris i Brædstrup har allerede haft Handicap-nøglepersonen forbi, da han gerne ville vide mere om, hvilke kompenserende muligheder der fandtes til en ansat, der er ordblind:

”Takket være besøget har jeg nu fået hjælp i en helt konkret sag og jeg har opnået større overblik over de mange muligheder, der generelt er for hjælp til ansatte og evt. nye ansatte. Det gør, at jeg ikke længere er så nervøs for at tage medarbejdere ind med særlige behov. Samtidig har jeg mødt kommunens Handicap-nøgleperson eye-to-eye, hvilket er en kæmpe fordel næste gang, jeg har brug for assistance,” fortæller Allan.

De ting man kan få hjælp til gennem de handicapkompenserende ordninger er blandt andet personlig assistance, hjælpemidler til arbejdsmæssig brug, en mentor, isbryderordning for nyuddannede og fortrinsadgang for handicappede i erhverv.