Alternativ jul: Marlene og Kim holder jul i de varme lande

Kim Thomsen og Marlene Knudsen på juleferie. Privatfoto.

Julen er for de fleste en meget traditionsbunden tid, som de fleste holder med den nærmeste familie i vante rammer. Men hvad siger du til at holde jul på en strand med en drink i hånden i stedet for at spise and og sovs? Horsens24 har mødt et kærestepar, der bryder med traditionerne og dropper juleræset for i stedet at opleve verden.

I Danmark er juleaften lig med julemad og juletræ, og den største forskel der kan forekomme, er om man spiser and eller flæskesteg juleaften. Heldigvis, fristes man til at sige, er der folk, der vælger at lave deres egne traditioner og skabe en jul, som de selv ønsker.

En af dem er Marlene Knudsen fra Horsens, der stort set hvert år fejrer jul i udlandet.

Horsens24 har taget en snak med Marlene, der sammen med sin kæreste, Kim Thomsen, forsøger at omgå juletraditionerne og skabe deres egne.

Hvad er jeres juletradition?

Jeg ved ikke, om man som sådan kan kalde det en tradition, men vi går bare ikke så meget op i julen – så jo, efterhånden kan det måske kaldes for en tradition. Vi tager næsten altid ud og rejser til jul – vi har set det som en god mulighed for at komme ud og rejse og få noget lækkert D-vitamin i stedet for, for så kommer man også ud og får noget sol. Det er bare rart, så man ikke behøver at julestresse.

Hvorfor har I valgt at holde jul i udlandet?

Det har vi gjort, fordi vi egentligt synes, at julen er meget plat. Det burde være børnenes fest, men det er mere blevet sådan, at man bare bytter gaver med hinanden. Jeg får en gave af min mor, og jeg giver hende en gave, og vi giver cirka for det samme. Det bliver lidt plat i længden. Altså jeg kan godt lide at give gaver, men ikke på den her måde. Man skal ligesom finde på noget, som man ønsker sig, og man ønsker sig jo ikke rigtig noget, for man køber det jo bare, når man har brug for det. Det bliver sådan lidt bare at bytte penge på en eller anden måde. Det går for meget op i gaverne frem for bare at hygge, som det burde være. Det kan lige så godt være en anden dag, hvor man sidder og spiser julemad og hygger med det frem for lige præcis juleaften.

Vi rejser for at slippe for det der juleræs. Det bliver for meget. I år giver Kim og jeg ikke hinanden gaver, fordi vi ønsker os ikke noget. Vi skal købe en bil snart, men det er jo ikke noget man lige giver hinanden i gave. Så store gaver giver vi dog helle ikke.

Marlene Knudsen slapper af på stranden på en af parrets tidligere ture i julen. Privatfoto.

Hvad laver i juleaften?

Det er meget forskelligt. Sidste år var vi i Thailand, og det var faktisk det år, hvor der skete det mest mærkelige, for der vidste vi ikke engang, hvor vi skulle hen og spise eller noget som helst. Dagen før havde vi været til reggae-festival. Derfor var vi ret trætte juleaften, så vi endte med at spise det dårligste måltid på hele turen. Sådan en mega dårlig kyllingesandwich. Bagefter gik vi hen og fik en massage, og gik en lang tur og fik en øl på terrassen inden vi gik i seng. Det havde ikke noget med julen at gøre, men det er også sådan, vi gerne vil have det.

De andre år har det været lidt finere. Der har vi haft besluttet os for et godt sted at spise i forvejen, hvor end vi nu har været i verden. Det er for det meste en god bøf. Så vi får aldrig julemad til jul. Vi får det dog Mortens Aften.

Sådan kan udsigten også se ud juleaften. Privatfoto.

Hvad har jeres familier sagt til det?

Jeg synes egentlig, at de har været rigtig gode til at acceptere, at vi gerne vil være sammen og nyde hinanden og komme ud og se noget af verden. Det er jo også fordi, at vi har en eller anden trang til at se noget, at vi tager afsted. Det har de egentligt accepteret rigtigt fint, synes jeg. Man kan godt mærke, at de gerne vil holde jul sammen med os, og de begynder at synes, at det er på tide. Men for os er det mere, når der kommer børn til, så vil vi nok gerne begynde at holde jul. Det skal være fordi, at det er sjovt for børn.

Hvad er jeres planer i år?

Vi ved det faktisk ikke endnu. VI sidder og kigger afbudsrejser, men de er allesammen ret dyre. Så det kan godt være, at vi først kommer afsted lige efter jul eller i januar. Så det kan faktisk være, at vi ender hos min mor og hendes mand i år. Der kommer min storebror også. Men vi ved det ikke endnu. Vi sidder hele tiden og holder øje, men vi har ikke bestilt en rejse endnu

Der er mange måder, at holde jul på og flere og flere begynder at tænke i alternative baner.

Hos Horsens24 ønsker vi alle en rigtig glædelig jul.