Mit Horsens: Horsens er god til at lave events, der samler byen

Tidligere i år vandt Kathrine Ørnfelt X-Factor på DR1 med gruppen Place on Earth. Sidenhen har hun haft travlt med både koncerter og indspilning af musik, mens hun samtidig har passet sit studie på Horsens Gymnasium og fritidsjobbet på Jensens Bøfhus, så der har været nok at se til siden sejren.

X-Factorvinderen Kathrine Ørnfelt har oplevet mere end de fleste piger på samme alder. I en alder af 19 år vandt hun DR’s sidste udgave af X-Factor. Sidenhen har hun både afholdt koncerter og været i Los Angeles for at få sangundervisning – den præmie hun fik for at vinde X-Factor. Alligevel lever hun, efter sejren i X-Factor, et forholdsvist normalt liv lidt uden for Horsens. Kathrine går til dagligt i 3. G. på Horsens Gymnasium, og i sin fritid kan hun lide at være på café med veninderne og at koble af i naturen omkring Horsens.

I denne første udgave af Mit Horsens har vi på Horsens24 talt med Kathrine om Horsens og omkring hendes yndlingssteder i byen.

Hvor bor du henne?

Jeg bor på Bollervej. Lige lidt uden for Horsens. 

Hvor længe har du boet her?

Her har jeg boet i nogle år. Mine forældre er skilt, og jeg har boet skiftevis en uge hvert sted, men sidste år valgte jeg at bo fast ved min mor på Bollervej, da det var tæt på byen og min skole. 

Hvorfor bor du her?

Det er nemt i forhold til transport. Jeg bor tæt på Horsens Gymnasium, hvor jeg til dagligt studerer. Derudover er det rart at bo tæt på byen. Man kan altid lave en spontan aftale og mødes hurtigt med sine veninder, når man bor tæt på.

Hvilket er dit yndlingssted i Horsens? 

Mit yndlingssted er Bygholm sø og Langelinie om vinteren. Langelinie er et skønt sted fuld af liv om sommeren, og Bygholm sø er et fredeligt og smukt sted, hvor jeg tit tager ud for at komme lidt væk fra hverdagens forventninger og gøremål.

Siden sejren i X-Factor har Kathrine og de to andre medlemmer af Place on Earth optrådt på flere koncerter, blandt andet på Færøerne.

Hvorhenne får man den bedste kaffe?

Jeg kan egentlig ikke lide kaffe, men den franske kaffebar, La Vie, er uden tvivl stedet for kaffeelskere i Horsens! De har også kakao til folk som mig, der ikke drikker kaffe 

Hvorhenne får man den bedste mad?

Jeg arbejder selv på Jensens Bøfhus, så mit svar må nok lande der! Jeg elsker bøffer og hygge, hvilket begge dele er noget man får i stor stil på Jensens! Det er et skønt sted, hvor jeg ofte spiser - både med familie og venner.

Har du et stamsted i byen?

Jeg er nok oftest set på Corfitz. Det er ofte her jeg ender, hvis jeg skal ses med mine veninder. Det er hyggeligt og ligger centralt.

Se Kathrines første audition til X-Factor her:

DK X Factor 2018: Kathrine fra Place on Earth synger Figures

Hvis du fik en stor pose penge, hvad ville du så gerne forandre ved byen?

Bedre infrastruktur og færre lyskryds, men det bliver nok svært. Hvis jeg fik en stor pose penge, så ville jeg fokusere på at skabe nogle skønne oaser rundt om i byen, hvori folk kunne slå sig ned og nyde byen. Lidt som Langelinie om sommeren. 

Hvis du havde en bulldozer, hvad ville du så gerne fjerne i byen?

Det er svært at svare på. Jeg tror ikke jeg decideret ville fjerne noget, men jeg ville nok spørge om der var brug for en hjælpende hånd alle de steder hvor der er vejarbejde, så det kunne gå hurtigere!

Hvad mangler Horsens?

Eventuelt flere taxaer om natten haha. Ej det er svært at svare på, hvad Horsens mangler. Jeg elsker byen og kan ikke lige komme i tanke om nogle store mangler. Vi har en fin by med gode butikker, hyggelige caféer og et godt studiemiljø. 

Andreas Kruse, Mille Hassenkam og Kathrine Ørnfelt blev vraget af Sanne Salomonsen inden bootcampen under årets "X Factor," men Thomas Blachman hørte potentialet i de tre unge sangere og satte dem sammen til gruppen Place on Earth, som endte med at vinde hele konkurrencen. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Hvad er der for meget af i Horsens?

Der er helt sikkert for mange lyskryds i Horsens. Det er et helvede at køre igennem Horsens i myldretrafikken.

Hvad kunne Horsens lære af andre byer?

Det kunne være lækkert med bedre offentlig transport som i for eksempel Aarhus, hvor busserne kører ofte. 

Hvad kunne andre byer lære af Horsens?

Horsens er god til at lave events, der samler byen. Koncerter, stand-up, minifestivals og meget mere. Det kunne andre byer sagtens tage ved lære af.