Frimurerne giver 35.000 kroner til velgørenhed

Modtagerne fik overrakt donationen fra logen ved logens årlige julearrangement. Fra venstre Kirstine Madsen (Kirkens Korshær), Lene Christensen (Heart & Soul), Jonna Sørensen (Børnenes Kontor) og Flemming Dahlhus (Frimurerlogen Bertel Thorvaldsen til Haabet). Foto: Jan Stourup

Flere modtagere fik sig noget af en overraskelse, da de søndag modtog en donation fra uventet kant.

Frimurerlogen 'Bertel Thorvaldsen til Haabet' støtter hvert år et velgørende lokalt formål. I år var der afsat 35.000 kroner til diverse formål. De mange penge blev fordelt med 15.000 til Krisecenter for mænd, 12.000 til Heart & Soul, 5.000 til Kirkens Korshær og 3.000 til Børnenes Kontor via projektet 'Julemanden skal trimmes af Den Ægte Julemand'.

Beløbsmodtagerne modtog donationerne i Frimurerhuset i forbindelse med logens årlige juletræsfest, hvor logens brødre sammen med deres familier fejrede julen med dans om juletræet, gaver og slik til børnene. Årets donation til Krisecenter for mænd blev uddelt sammen med Det Danske Frimurerlaug tidligere på ugen.

"For frimurere handler velgørenhed blandt andet om at hjælpe andre og være med til at gøre en forskel indenfor områder, hvor det ikke umiddelbart er muligt at få støtte fra det offentlige,” fortæller logens mester Flemming Dahlhus. “Vi støtter disse modtagere gennem midler, som vi indsamler ved vore logeaftener og i år også med midler indsamlet i forbindelse med efterårets store forsamling af frimurere i Odense,” uddyber han. 

Frimureri er et fællesskab af mænd, som arbejder på at blive bedre medmennesker og samfundsborgere. For nogle er frimureriet en mulighed for at have tætte og fortrolige relationer med gode venner og for nogle er det muligheden for at gøre noget godt for sig selv og for andre. For de fleste er det en interesse, hvor man kan kombinere personlig udvikling med velgørenhed og hyggelige stunder.

Logen 'Bertel Thorvaldsen til Haabet' er en del af Det Danske Frimurerlaug, som er organiseret under Den Danske Frimurerorden.