Aktiviteter for børn: Autografskrivning med Albert Dyrlund i Megascope

For voksne kan det være svært at forstå, at man vil stå i kø i flere timer for at få et kram og en autograf af en person, der laver videoer på nettet, men for børn kommer deres livs drøm til virkelighed, når de møder de nye superstjerner – for det er hvad man velsagtens, kan betegne de mest populære Youtube-idoler som.

I efterårsferien havde Megascope inviteret skuespillerne og ikke mindst Youtuberen, Albert Dyrlund fra filmen ”Team Albert” på besøg. De skulle præsentere den nye film, og fans kunne få autografer og taget billeder. På opdagelse i Horsens tog 8-årige Marinella med til autograf- og selfiejagt og så nærmere på arrangementet, som de færreste voksne måske forstår.  

Forsinkede skuespillere

Arrangementet startede ikke helt ud som forventet – stjernerne var forsinkede, og vi måtte vente længe i biografen på Albert Dyrlund og resten af skuespillerne. Man kunne godt begynde at spore en utålmodighed hos de andre børn i køen. Spændingen på at møde Youtube-fænomenet skulle snart udløses, og så er der ikke så meget tålmodighed tilbage. Flere snakkede om Albert Dyrlund mon lagde noget på sin Instagram eller Youtube-kanal - eller om han overhovedet ville komme.

Klokken 11.05, cirka 20 mintutter forsinket, dukkede Albert Dyrlund og resten af skuespillerne frem. Børnene stod klar med deres telefoner, og enkelte forældre løb også frem for at få et godt billede af skuepillerne. Køen gik ubesværet igennem, og selvom der var kø gennem hele Megascope gik det hurtigt med at få taget billeder.

Marinella i selskab med en af sine idoler.

Albert er en ægte stjerne

Men hvordan oplevede børnene så arrangementet? For er der virkelig så stor underholdningsværdi i at stå i kø og få et knus? Efter at Marinella havde fået taget sine billeder forsøgte jeg at få ud af hende, hvordan det kunne være så spændende at møde en Youtuber.

Hvordan var det at møde Albert Dyrlund?

”Det var ret fedt. Vi skulle vente i lang, lang kø, og så var der også de andre skuespillere fra filmen, men vi skulle vente i ret lang tid for det. Det var ret fedt at få billeder af ham, men vi ventede ekstra – sådan en halv time. Det var ret vildt at det tog så lang tid. Det havde jeg ikke forventet. Jeg troede bare, at han var der når vi kom.”

Hvorfor er det så fedt at få billeder med Albert Dyrlund?

”Altså det er bare ret vildt, når man får billeder med sådan en stjerne. Og Albert Dyrlund er en meget stor stjerne.”

Hvor stor en stjerne er han på en skala fra 1-10?

”10 – Han er ikke lige så meget stjerne som Justin Bieber eller Kim Larsen, men han er meget kendt og en stjerne for børn.”

Hvad tænkte du, da du skulle møde ham?

”Altså jeg tænkte bare – det her, det glæder jeg mig til.”

Hvorfor er du fan af Albert Dyrlund?

”Fordi han laver gode sange og Youtubevideoer. Han laver ikke kun Youtubevideoer, men er også sanger. Men jeg kan ikke lige huske sangene – jeg ser mest hans Youtube-kanal og hans billeder på Instagram. På Youtube laver han film med andre. Også Mika og Tobias (Youtubere der har lavet en sang der hedder ”Ik’ mere mælk”).”

6 stjerner fra Marinella

Hvor mange stjerner giver du oplevelsen i dag?

”Jeg vil give ham 6 stjerner. Det var så sjovt at være dernede. Jeg glædede mig vildt, vildt meget til at få et billede af ham. Jeg har prøvet det før i Legoland, men derfor glædede jeg mig stadig alligevel. Jeg har også prøvet at få hans autograf før.”

At et autografarrangement kan udløse 6 stjerner, kan måske være svært for voksne at forstå – og dog: For da Albert Dyrlund tonede frem på scenen i Megascope, var det ikke kun børnene der fik julelys i øjnene - selvom de færreste forældre nok vil indrømme, at de kender Albert Dyrlund, virkede der alligevel til at være fans blandt forældrene i Megascope.

I hvert fald spottede jeg flere forældre der ivrigt forsøgte at tage billeder og selfies med Albert Dyrlund i baggrunden. Så måske det ikke kun er børnene, der havde en god dag.

Megascope arrangerer tit lignede arrangementer, hvor man kan møde stjerne fra film – så det er blot med at holde øje med deres hjemmeside eller på Facebook.