Aktiviteter for børn: Gys og spøgelser på Fængslet

Det er efterårsferie. Børnene har fri, men hvad skal vi give os til? På opdagelse i Horsens har set på Fængslets Halloweenarrangement, hvor man for eksempel kan gå på kraniejagt eller skære græskar. Vi har igen allieret os med 8-årige Marinella til at bedømme løjerne.

Efterårsferien er allerede godt i gang. Så nu er det tid til at finde underholdning til ungerne. Halloween er efterhånden ved at slå rigtigt igennem i Danmark – så selvfølgelig vil man opleve flere arrangementer med Halloween som tema, og det er da også noget, der umiddelbart tiltaler børnene. På Fængslet står spøgelserne klar til at tage imod deres gæster i efterårsferien, og de har sørget for, at der både er noget for små og store børn. For de små børn over 5 år laver Fængslets frivillige ansigtsmaling og uhyggelige sår. Derudover kan man også lave en flot græskarlygte. Er man over 8 år kan man, udover de førnævnte aktiviteter, også komme på kraniejagt i Fængslets kælder og besøge hjemsøgte celler.

Sindssygt uhyggelige spøgelser

Uden at afsløre for meget, kan vi fortælle, at Fængslet godt kunne skabe en uhyggelig Halloweenstemning, og at de mange spøgelser gav os mange chok og var meget livagtige. Især Marinella var påvirket af det: Hvad synes du om at være på Fængslet? ”Det var meget sjovt – rigtig meget. Og meget uhyggeligt. Man fik sommetider et lille chok” Hvad oplevede du? ”Vi var nede på sådan jagt, hvor vi skulle finde nogle grønne kranier i en mørk kælder. Men vi kom også forbi mange spøgelsesfanger. Og de var sindssygt uhyggelige, men de blev også meget søde, fordi vi sagde, vi kom for at hjælpe dem. Vi skulle finde et kodeord – ellers kunne vi ikke komme ud.”

Hvad var det sjoveste du prøvede? ”At være dernede ved alle de uhyggelige fanger.” Hvad kunne man mere prøve på Fængslet? ”Man kunne også gå ned til de hjemsøgte celler nede i en kælder. Der var der en eller anden dame, der prøvede at lokke mig hen til hende. Der var jeg lidt i tvivl, og jeg tænkte – det der, det gør jeg ikke, men så blev hun ved med det, og så gjorde jeg det lige pludselig. Så gav hun mig en dukke, som jeg skulle holde. De andre børn var vildt bange, så det var bare mig, der godt turde at tage dukken.”

"Jeg fik også lavet ansigtsmaling, og så skar jeg græskar, men det var ikke så meget for mig – det kan man også gøre derhjemme.”

Næsten 6 stjerner

Det virkede til, at det var kraniejagten og de hjemsøgte celler der gjorde størst indtryk på Marinella, men spøgelserne var også godt lavet, og de spillede meget overbevisende. Hvor mange stjerner skal Fængslet have? ”Det skal have 6, fordi det var vildt sjovt – eller nej faktisk 5. Det er ikke fordi, at det ikke var sjovt, men sommetider så blev jeg lidt forskrækket, og så kunne der godt være noget sjovere end at lave græskar og ansigtsmaling. Så 5 stjerner synes jeg.” Arrangementet koster 50 kroner for børn over 5 år, og 125 kroner for børn over 8 år. Voksne kommer gratis ind. Arrangementet fortsætter indtil den 18. oktober. Du kan læse mere om Halloween på Fængslet her Opfordringen herfra er at komme udklædt, da det gør oplevelsen sjovere.